“Aan de slag met Ubuntu 10.04”, Ubuntu Manual vertaald naar het Nederlands

Voorkant "Aan de slag met Ubuntu 10.04"Na veel werk is nu dan de Nederlandse vertaling van “Getting Started with Ubuntu 10.04” verschenen: “Aan de slag met Ubuntu 10.04“. Nu is deze handleiding die zich richt op beginnende Ubuntu-gebruikers ook beschikbaar voor mensen die liever of enkel Nederlands lezen.

De vertaling is vooral belangrijk omdat de handleiding van het ‘Ubuntu Manual’-project zicht richt op mensen voor wie Ubuntu nieuw is, en deze doelgroep spreekt met het populairder worden van het besturingssysteem minder en minder vaak Engels. Nu kunnen ook zij deze gids gebruiken. Hoewel hij geschreven is voor Ubuntu 10.04, is het ook nog steeds erg relevant voor de nieuwere 10.10, en zal lange tijd bruikbaar blijven omdat 10.04 een LTS-vrijgave is.

Het ‘Ubuntu Manual’-project heeft door hun vernieuwende aanpak een werk neergezet dat veel beter aansluit op de doelgroep dan je anders ziet bij open-sourceprojecten. Door de toon en woordkeus is het makkelijker te begrijpen, en het gebruik van afbeeldingen vult de uitleg aan. Het document is geschikt voor afdrukken.

Ik wil bij deze ook graag de Nederlandse vertalers bedanken voor hun werk. Er zijn vele mensen die hun steentje hebben bijgedragen hieraan, maar Hannie Dumoleyn, die ook nog eindredactie heeft gedaan, Redmar van den Berg en iemand enkel bekend onder de naam ‘rob’ hebben de grootste stukken vertaald. Goed werk! Dit is een voorbeeld voor iedereen.

Je kunt het bestand downloaden op de Nederlandse pagina van het ‘Ubuntu Manual’-project.

Join the conversation

1 Comment

  1. Het is fijn om deze handleiding te hebben. Het zal ons helpen om de Nederlandstalige documentatiewiki op een veel betere manier te structureren ( namelijk één introducerende tekst, in plaats van honderden losse artikeltjes ).

Leave a comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.