Gedoe in Veenwouden

In het altijd zo rustige Veenwouden gebeuren er nu ineens twee dingen tegelijk. Ten eerste komt de brandweer onze straat in racen naar de vroegere basisschool, nu een fitness school, maar alhoewel er een brandweerwagen, de duikondersteuning van de brandweer, twee politieauto’s en een politiebrommer langskomen is er geen vuur te zien en nu lijkt het erop dat ze de spullen weer inpakken. Er was ook gelijk al een fotograaf. Waarschijnlijk luistert die naar de politie radio.

Ook heeft het leidingwater een bruin-wit-gelige kleur wat volgens Vitens veroorzaakt kan worden door het doorspuiten van de leidingen. Na verloop van tijd ontstaat er een ijzersliblaagje in de leidingen en die willen ze schoonmaken. Het is niet schadelijk voor de gezondheid, maar ze raden af te wassen, douchen, andere dingen met warm water en het gebruik voor babyvoedsel. Als je het een paar uur laat staan en de kraan even doorspoelt moet het kraanwater ‘enige verbetering tonen’. Volgens de website is er echter alleen onderhoud in Franekerdeel en Dongeradeel, maar Veenwouden licht in Dantumadeel en de waterzuiveringscentrale ligt in Twijzel, Achterkapselen.
We zullen wel zien hoe het komt, maar ik blijf benieuwd naar de reden van de komst van de brandweer.

Join the conversation

1 Comment

 1. Dag allemaal 

  Sorry om niet ontopic te reageren, maar ik was hier aan het rondhangen, ben een tijd geleden nog hier geweest en nu kon ik niet meer binnen geraken omdat ik mijn oud paswoord en usernaam vergeten was, en wist niet meer welk email adres ik gebruikte.

  Is lang geleden

  Weet iemand een idee om een extra inkomen te verdienen, ik ben op het moment in geldnood na een moeilijke periode. Ik heb een dochter van 8 jaar dus alle tips zijn welkom!

  bedankt voor de moeite,

  Els Wittem

Leave a comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.