Gemeenschapsleiding van Ubuntu Nederland gekozen

Gisteravond was de eerste vergadering van de gemeenschapsraad van Ubuntu Nederland. Het was even wennen, de nieuwe manier van overleg, maar ik ben erg tevreden. De vergadering ging goed voor een eerste keer, we hebben het niet te langdradig gemaakt en zaken vlot afgehandeld. Dit kwam ook omdat verschillende onderwerpen die wij – ikzelf ook – op de agenda hadden gezet hebben doorverwezen naar de (nog niet bestaande) maillijst van de gemeenschapsraad.

We willen namelijk de vergaderingen zo zinvol mogelijk maken door de discussies vooraf te voeren op de openbare maillijst. Niet alleen kun je dan veel langer en uitgebreider over dingen praten, ook kan de hele gemeenschap meedoen. We hebben een tijdelijke maillijst aangemaakt voor de gemeenschapsraad op Launchpad. Helaas kan niet iedereen aan deze lijst meedoen, maar het archief is wel openbaar. Ik probeer zo snel mogelijk een lijst te regelen waar iedereen zich voor kan inschrijven.

De volledige notulen van de vergadering van gisteren staan op de wiki, maar ik wil even twee belangrijke zaken noemen.

Als eerste hebben we gisteren de gemeenschapsleiding vastgesteld. De gemeenschapsleiding is verantwoordelijk voor de dagelijkse leiding en bestaat uit de voorzitter en twee andere leden die door de gemeenschapraad uit haar midden gekozen zijn. Ik ben blij dat ik de komende tijd met Thomas de Graaff en leoquant samen zal kunnen werken in de gemeenschapsleiding. Ik hoop dat we veel voor Ubuntu Nederland zullen kunnen betekenen.

Daarnaast hebben we besloten de gemeenschapsraadsvergadering te verschuiven van 19.30 naar 20.00. Om te zorgen dat we onszelf in de hand houden hebben we afgesproken dat het raadsdeel tot 21.00 mag duren en dat het openbare deel vervolgens nog een half uur duurt.

Zijn er nog mensen met vragen, dan hoor ik dat graag. Laat een reactie achter, of stuur me een mailtje.

Leave a comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.