GUADEC 2010 begint volgende week in Den Haag

Ik ga naar GUADEC.
Alhoewel woensdag GUADEC zelf pas officiëel begint, is dit eigenlijk al de tweede dag dat er iets is, zo kun je ook zien op het overzicht. Gisteren en vandaag was de zogeheten ‘GNU Hackers’ Meeting‘, waarbij verschillende ‘hackers’ van het GNU project.

Maandag is de GNOME Open Desktop Day, een op overheid gerichte dag waaraan ook NOiV en het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties meewerken.

De hele week, van maandag tot en met vrijdag, zijn er ‘BoF‘-sessies. Dit zijn informele bijeenkomsten van teams in het GNOME-project en informele discussies over verschillende onderwerpen. Kijk eens op de agenda op GNOME Live! om te zien wat er allemaal te doen is!

Woensdag barst het echt los, dan begint het hoofdeel van GUADEC. Het programma ziet er veelbelovend uit! Allerlei soorten ‘talks’ zullen er gehouden worden: van een statistisch overzicht van het GNOME project door David Neary tot een uitleg hoe het geolocatieraamwerk ‘GeoClue’ gebruikt kan worden in programma’s door Bastien Nocera en een praatje van Sílvia Miranda over het verbeteren van de kwaliteit van vertalingen in GNOME.

Het is nog niet te laat om je op te geven! Heb je zin en tijd? Kom naar de Haagse Hogeschool, maar vergeet je niet eerst te registeren!

Leave a comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.