Nieuw Boek: De Onschuldige Magiër

Ik had op mijn verjaardag een boekenbon gekregen en die dingen blijven bij mij meestal nooit lang liggen. Na wat literatuur(Helder Maan – Lulu Wang, De Vliegeraar – Khaled Hosseini en Publiek Geheim – Bernlef) wilde ik wel weer eens een fantasy boek. Ik heb gekozen voor ‘De Onschuldige Magiër’ van Karen Miller.

De beschrijving is als volgt:
“De jonge visserszoon Asher is niet gelukkig met zijn bestaan in het bekrompen dorp van zijn jeugd. Op een goede dag besluit hij dan ook zijn geluk te beproeven in het verre Dorana, de hoofdstad van het koninkrijk Lur, het thuisland van prinsen, bedelaars, huurlingen en… de Doranen, de krijgermagiërs die het koninkrijk al eeuwenlang met hun magie beschermen.

De Doranen zijn de hoeders van de plaatselijke magie. Gebruik van deze magie door de Olken, de mensen tot wie Asher behoort, leidt onverbiddelijk tot een doodvonnis. Dat Doranen en Olken derhalve met elkaar op gespannen voet leven, behoeft geen toelichting.

Na een incident in de straten van Dorana komt Asher in contact met de Doraanse prins Gar die, uitzondering op de regel, geen enkel talent voor magie heeft. Gar biedt hem een baantje aan in de koninklijke stallen en vandaar werkt Asher zich op tot diens persoonlijk adviseur.

Wat Asher niet weet, is dat de leden van een geheim genootschap – dat zich tot taak heeft gesteld een eeuwenoude vorm van magie weer tot leven te wekken – elke stap die hij in Dorana doet met scherpe ogen volgen. Allemaal kijken ze uit naar de komst van de Onschuldige Magiër, die ooit het koninkrijk voor de ondergang zal behoeden.”

Het is het eerste deel van een serie die nu twee boeken telt. Maar de schrijfster heeft aangegeven dat ze nog drie boeken aan deze serie wil toevoegen. Dat wordt dus sparen. 😉 Het boek heeft 590 bladzijden en leest best erg goed.

De website van de schrijfster bracht me weer terug bij mijn schrijven. Ik houd wel van schrijven en af en toe zet ik een beginnetje op papier om te proberen, maar meestal kom ik nooit verder dan een kantje. De sectie “About Writing” op haar website bevat echter een aantal zeer goede tips over hoe je dit soort dingen kan aanpakken, maar ook over hoe je goed kan schrijven. De stukken over ‘views’ kunnen volgens mij nog erg van nut zijn bij Nederlands in de bovenbouw, ook als lesmateriaal(mits vertaald). Ik moet dan wel eerst een goede manier hebben om alle achtergrond informatie te ordenen, want alhoewel ik al een behoorlijk idee van de verhaallijn en de wereld er achter heb is het nog verre van compleet. Ik zit eigenlijk te zoeken naar een programma met een tijdlijn waarop je de gebeurtenissen in het verhaal chronologisch kan ordenen en kan aangeven wanneer bepaalde dingen beginnen en aflopen. De bestaande software is erg duur en bestaat volgens mij bijna helemaal niet voor Linux/GNU dus ik denk dat ik zelf iets moet verzinnen. Misschien is de enige optie wel dat ik zelf iets moet gaan schrijven! 😛

Wie weet, misschien horen jullie nog wel iets van mij in de toekomst! Het lijkt me geweldig een boekbespreking over je eigen boek te maken. Maar goed, dan moet je wel eerst dingen uitgewerkt hebben en daar schort het nog een beetje aan bij mij. Maar goed…

Leave a comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.