Nieuw Ubuntu NL loco-contact

Ik heb net bericht gekregen van Dennis dat hij zijn rol van loco-contact aan mij heeft overgedragen. Na meer dan vijf jaar krijgt Ubuntu NL een nieuw loco-contact. Ik hoop dat ik in deze rol veel zal kunnen betekenen voor de lokale gemeenschap.

Mijn eerste prioriteit is om Ubuntu NL door de herkeuring te krijgen. Daarna wil ik zorgen dat de geplande hervormingen in de organisatie van Ubuntu NL worden uitgevoerd en dat alles soepel loopt.

Ik zal zo snel mogelijk een e-mail sturen naar Ubuntu BE om hen op de hoogte te stellen van de verandering. De goede relatie die we hebben met onze zuiderburen moet gekoesterd worden, maar ik wil ook kijken of er samengewerkt kan worden met andere lokale gemeenschappen, zoals Ubuntu DE (voor de grensstreek in het oosten zou dat misschien een uitkomst zijn) en ik overweeg om te onderzoeken of er een mogelijkheid is tot samenwerking op taalgebied tussen Ubuntu NL en Ubuntu ZA.

Maar naast onze relatie met Ubuntu BE lijkt het mij goed om het meest te gaan investeren in de relatie met Gnome NL. Onze vertaalteams doen dat al, maar we kunnen op meer fronten samen optrekken. We zouden op conferenties samen op kunnen trekken, of gewoon zorgen dat beide teams zich meer bewust van elkaar zijn en er meer uitwisseling plaatsvind.

Wanneer iemand vragen of suggesties heeft, aarzel dan niet om een reactie achter te laten bij dit bericht, te mailen naar sense@ubuntu.com of om een onderwerp te openen op het forum.

Join the conversation

4 Comments

  1. Hoi Sense,
    Veel succes met de zware klus waar je aan gaat beginnen. Het is de hoogste tijd dat er nu eindelijk eens wat gaat gebeuren binnen Ubuntu-nl.

  2. Hoi Sense,
    Veel succes met de zware klus waar je aan gaat beginnen. Het is de hoogste tijd dat er nu eindelijkk eens wat gaat gebeuren binnen Ubuntu-nl.

  3. Succes met de nieuwe taak binnen Ubuntu-nl. En natuurlijk ook dank en waardering voor Dennis die Ubuntu-nl van de grond heeft gekregen.

Leave a comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.