Team Reports: laat de wereld weten wat jouw team doet

Communicatie is erg belangrijk, en het wordt steeds belangrijker het goed te doen wanneer je gemeenschap groot wordt. Want in een grote gemeenschap bestaat het gevaar dat je op een gegeven moment geen flauw idee meer hebt wat de andere teams allemaal doen.

Het goed om voor jezelf en voor de internationale gemeenschap een overzicht te maken van je met je team gedaan hebt. Op die manier kun je terugzien wat er ook weer allemaal besloten en gedaan is, en kunnen geïnteresseerden terugzien wat er gebeurd is. Het is goede manier om iedereen op de hoogte te houden.

Het bijhouden van zogeheten ‘Team Reports‘ is dan ook iets wat wordt aangeraden door de LoCo Council. Het is namelijk de gewenste vorm van documentatie die ze gebruiken bij een herkeuring.

Onder leiding van Ronnie van den Crommenacker Correctie: Na overleg in de gemeenschap heeft Wazzzaaa de wikipagina’s opgezet en nu zijn we al begonnen met het bijhouden van deze ‘rapporten’. Op http://wiki.ubuntu-nl.org/community/Meetings/ListMaandelijkseVoortgang staat en lijst van de pagina’s die zijn aangemaakt, kijk er maar eens rond, ook om te kijken wat je er al zoal in kunt zetten.

Ik zou ieder teamlid willen vragen om voor de maandelijkse vergadering, elke tiende van de maand, iets te schrijven op de pagina van maand. Voor de vergadering van 10 december is dat http://wiki.ubuntu-nl.org/community/Meetings/Meeting20101210/VoortgangTeams. Je hebt nog een maand de tijd, dus het hoeft niet direct, maar ik zou jullie wel op het hart willen drukken dit wel goed bij te houden. Zorg er voor dat de teamrapporten een goede bron van informatie worden voor onszelf, de LoCo Council en misschien ook wel de Ubuntu Weekly Newsletter!

Wanneer er vragen zijn, vraag mij – sense – of iemand anders op het #ubuntu-nl-team IRC-kanaal, mail mij naar sense AT ubuntu PUNT com, of laat een reactie achter bij dit bericht.

Join the conversation

1 Comment

  1. Wazzzaaa is de touwtrekker geweest voor de TeamReports. Hij heeft voor de wiki pagina indeling en formats gezorgd. Ik heb enkel deze wikipagina binnen het team wat gepromoot, zodat er ook content op kwam te staan.

Leave a comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.