Tussentijdse verkiezingen voor Ubuntu Nederland: mijn kandidaatstelling

Omdat ik niks meer van me liet horen en omdat Keimpe zich wegens omstandigheden terutrok Omdat Keimpe en ik niks meer van ons lieten horen, heeft de gemeenschapsraad van Ubuntu Nederland in juni dit jaar besloten ons uit de raad te zetten. Sindsdien bestaat de raad nog maar uit vijf personen en heeft de gemeenschapsleiding een meerderheid. Dit is niet een goede stand van zaken, dus er zijn nu tussentijdse verkiezingen om de twee personen te vervangen. (Let op: de personen die nu gekozen worden, zullen niet nog twee jaar zitten. Wanneer de tweejarige termijn van de huidige raad afloopt in april 2013 zal iedereen tegelijk vervangen worden.)

Hoewel ik zelf helaas één van de redenen ben voor de tussentijdse verkiezingen, wil ik toch opnieuw iets betekenen voor Ubuntu Nederland. Daarom stel ik mij kandidaat voor de gemeenschapsraad. Op de stemwebsite heb ik de volgende motivatie gegeven:

Ondanks mijn misstap eerder dit jaar wil ik toch iets blijven betekenen voor Ubuntu Nederland. Dat denk ik te kunnen doen door mij kandidaat te stellen voor de gemeenschapsraad.

Als gemeenschapsraadslid hoop ik mee te kunnen denken bij de verschillende uitdagingen van onze lokale gemeenschap: de herkeuring, het oprichten van een stichting en het zorgen voor een aanwezigheid op zoveel mogelijk plekken on- en offline.

Ik heb veel ideeën en meningen en een duidelijk beeld van wat in mijn ogen een goede richting zou zijn voor de toekomst: professionalisering van het bestuur en versterking van de banden binnen de gemeenschap. Alleen dan kunnen we er zijn voor elkaar, alleen dan kunnen we naar derden Ubuntu uitdragen.

Met meer dan vijf jaar ervaring in de internationale Ubuntu-gemeenschap en grote betrokkenheid bij de organisatie van Ubuntu Nederland zelf, kan ik mijn weg goed vinden in de wereld waarin de lokale gemeenschap zich bevindt. Canonical Ltd. heeft mij in 2010 voor beide Ubuntu Developer Summits gesponsord en toen GUADEC in Den Haag was, was ik betrokken bij de organisatie.

De kennis en contacten die ik opgedaan heb met die activiteiten komt goed van pas bij een functie in de gemeenschapsraad. De mix van technische en bestuurlijke activiteiten geven mij een brede basis.

Denk jij dat je ook bij kunt dragen aan de organisatie? Je hebt nog een week om je kandidaat te stellen voor de gemeenschapsraad van Ubuntu Nederland. Heb je al stemrecht, ga dan naar de stemwebsite en geef je op. Heb je nog geen stemrecht? Vraag het dan eerst aan bij de gemeenschapsraad.

Join the conversation

2 Comments

  1. Jammer dat je zo plots onbereikbaar was. Er kunnen 100-en (hele goede) redenen zijn om een tijdje niets te doen. Ik hoop dat je het de volgende wel even aankondigt. Zodat op zijn minst je teamgenoten weten waar ze aan toe zijn. Desalniettemin vind ik het heel mooi dat je je weer kandidaat stelt!

    “Omdat Keimpe en ik niks meer van ons lieten horen''. Misschien kun je beter alleen voor jezelf spreken. Keimpe heeft op een gegeven moment namelijk wel laten weten dat hij de komende tijd niet meer actief zou zijn. Alleen niet via een "officiële blog" of een erg publieke weg.

Leave a comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.