Ubuntu Nederland officieel niet meer erkend

Maandag ontving ik deze e-mail:

Removed from locoteams-approved at 2:06 on March 28th, 2011. Re-apply as
soon as you feel ready!

Dit houdt in dat Ubuntu Nederland nu verwijderd is uit het ‘Approved LoCo Teams’-team op Launchpad. We zijn nu ook officieel niet meer gemarkeerd als officieel goedgekeurde lokale gemeenschap, nadat eerder al in Launchpad bug #693178 de stemming niet goed uitviel voor Ubuntu Nederland.

Wat houdt dit in? Ten eerste dat we geen stempel van de internationale gemeenschap hebben, dat is jammer. Daarnaast krijgen we ook geen grote hoeveelheden CD’s meer opgestuurd en sta je minder sterk.

Het is jammer dat het zover is gekomen, maar na alle onrust en gebrek aan organisatie kwam het niet geheel onverwacht. Het lijkt me goed om nadat we de verkiezingen gehad hebben weer bezig te gaan met een nieuwe poging. We kunnen ons ieder moment weer opgeven voor herkeuring. Ik weet niet of het nog lukt voor de Linux-themadagen eind mei, maar we kunnen onze best doen.

Vandaag kreeg ik een e-mail van een een lid van de LoCo Council waarin de beweegredenen van de raad werden uitgelegd. Ik ga deze e-mail niet letterlijk publiceren omdat het geen openbare communicatie was, maar vat de belangrijkste punten hier samen.

Er zijn drie dingen waar de raad naar kijkt bij een herkeuring:

  • Laat het team activiteit zien?
  • Heeft het team plannen voor de toekomst?
  • Hoe helpt de officiële erkenning hen bij hun werk?

De raad vond dat er te weinig activiteit te zien was op het moment van de afkeuring, dat er onduidelijkheid was over de toekomst en dat er teveel onrust was in de gemeenschap. Daarnaast wilden ze door het intrekken van de erkenning een signaal afgeven, hopend dat het zou leiden tot bezinning.

Ze willen de volgende keer boven alles vooruitgang zien. Als we kunnen laten zien dat we hard gewerkt hebben om de genoemde problemen te verhelpen en dat er toekomst is, dan moeten we snel weer goedgekeurd worden.

De wereld vergaat niet, we zijn niet definitief afgeserveerd en ik heb goede hoop dat we al snel weer een nieuwe poging kunnen wagen om goedkeuring te verkrijgen. Maar dat is aan de gemeenschapsraad.

Join the conversation

2 Comments

  1. Ik weet niet of ik het met de eerste constatering eens ben, maar wellicht hebben we als gemeenschap onvoldoende laten zien wat er wordt gedaan. Het ontbreken van toekomstplannen en onrust in de tent zijn wel herkenbaar. Ik zou wel graag willen weten wat ze dan bedoelen met toekomstplannen.

    Voor nu is het vervelend en zal de nieuwe leiding van Ubuntu-nl vanuit een slechtere startpositie aan de slag moeten.

    1. Ik denk ook dat het gaat om hoe je je als gemeenschap presenteert bij zo'n vergadering. Misschien dat we inderdaad punten hebben laten liggen bij de presentatie van de activiteiten die wel degelijk plaats hebben gevonden, dat is dan iets om mee te nemen voor de volgende keer.

Leave a comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.