‘Ubuntu Women’-wedstrijd: World Play Day

Ik weet niet hoeveel mensen in de Nederlandse Ubuntu-gemeenschap al eens in aanraking zijn gekomen met ‘Ubuntu Women’, maar ik mag hopen dat sommigen er wel eens van gehoord hebben. Deze groep zet zich namelijk in voor de emancipatie en acceptatie van vrouwen in de Ubuntu-gemeenschap. Een mooi streven en zeker nodig gezien het lage percentage vrouwen dat actief is in open source.

Af en toe organiseren ze een wedstrijd om de aandacht de vestigen op de problemen die er zijn en om vrouwen aan te moedigen actief te worden in de gemeenschap. Nu hebben ze een nieuwe wedstrijd georganiseerd: ‘World Play Day’. Over het algemeen zijn het vooral mannen en jongens die worden afgebeeld als gebruikers van technolgie; het doel van deze wedstrijd is het verzamelen van foto’s waarop meisjes — jonger dan 12 — te zien zijn die met Ubuntu.

Er zijn twee prijzen te winnen: de winnaar wordt aangewezen met behulp van een verkiezing. Het meisje op de foto dat door de gemeenschap wordt uitgekozen als de beste wint een Dell Mini 10n. De andere prijs wordt verloot door een willekeurige deelnemer te trekken uit de inzendingen. Het meisje op deze foto krijgt een verzameling ‘Ubuntu-goodies’: een muismat, Silly putty, een Ubuntu notepad(gerecycled), een Ubuntu pen, een Ubuntu keycord en een Ubuntu t-shirt.

De volledige aankondigen — met alle regels nog even duidelijk op een rijtje — is te vinden op http://wiki.ubuntu-women.org/Events/Competitions/WorldPlayDay/Announcement.
Inzenden kan tot 1:59 op 15 mei. (23:59 UTC, 14 mei).
Dit bericht was een aangepaste versie van een onderwerp dat ik eerder op het Ubuntu NL forum opende. Zie http://forum.ubuntu-nl.org/offtopic/’ubuntu-women’-wedstrijd-world-play-day/.

Leave a comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.