Verkiezingen Ubuntu Nederland

Straks, vanaf twaalf uur middernacht zal het mogelijk zijn voor de gemeenschapsleden met stemrecht om zich kandidaat te stellen voor de functies van voorzitter en van gemeenschapsraadslid in de organisatie van Ubuntu Nederland. Er zijn zeven plekken te vullen: deze zeven mensen zullen samen de gemeenschapsraad vormen, en de gemeenschapsraad zal twee leden aanwijzen die samen met de voorzitter de gemeenschapsleiding, het dagelijkse bestuur van Ubuntu Nederland, zullen vormen.

Heb je stemrecht? Denk je dat jij een goede bijdrage zou kunnen leveren aan de organisatie van Ubuntu  Nederland? Lijkt het je leuk om mee te praten en mee te helpen? Ga naar de stemwebsite van de Ubuntu NL Verkiezingen 2011 en stel jezelf kandidaat! Denk niet te snel dat je geen kans maakt, doe het gewoon en geef jezelf op!

Je kunt kandidaat zijn voor het voorzitterschap en voor de gemeenschapsraad tegelijkertijd. Er is geen voor- of nadeel verbonden aan het al of niet kiezen om jezelf kandidaat te stellen voor meerdere functies tegelijkertijd. De gemeenschapsraadsstemmen die op de winnende voorzitter uitgebracht zijn, zullen genegeerd worden.

Verloop van de verkiezingen

Deze eerste periode van kandidaatstelling duur vier weken, van het begin van 2 maart tot en met het eind van 4 april. Vanaf vijf april kan iedereen met stemrecht stemmen op de kandidaten. Vanaf 9 april zal de uitslag online staan.

Je moet twee keer stemmen: één keer breng je een stem uit op de voorzitter, en één keer verdeel je zes stemmen over de gemeenschapsraadskandidaten. Hierbij heb je aflopend zes, vijf, vier, drie, twee en één punten te verdelen. Hoe hoger het puntenaantal, hoe liever je een persoon terug ziet in de gemeenschapsraad.

Meer informatie staat op de wiki-pagina over de verkiezingen. Voor vragen kun je ook altijd hier een reactie achterlaten, of contact met me opnemen via de mail.

Join the conversation

3 Comments

Leave a comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.