Verkiezingen Ubuntu Nederland afgelopen, uitslag bekend

De afgelopen week tot middernacht gisteren konden de stemgerechtigden van Ubuntu Nederland hun stem uitbrengen voor de eerste verkiezingen voor de organisatie van Ubuntu Nederland.

De uitslag is nu bekend!

Ik ben erg blij dat ik als voorzitter gekozen ben. Bedankt voor het vertrouwen dat jullie in mij hebben gesteld! Ik hoop dat ik als voorzitter van Ubuntu Nederland veel zal kunnen betekenen voor de gemeenschap.

De resultaten voor de overige gemeenschapsraadsleden zien er erg goed uit. Ik wil alle kandidaten bedanken, ook zij die niet gekozen zijn. Dankzij jullie viel er iets te kiezen! Met de groep die nu gekozen kunnen we volgens mij flink wat werk verzetten!

Morgen is al weer de eerste vergadering, om 19.30 in #ubuntu-nl-meeting. Het eerste gedeelte is voor de gemeenschapsraad alleen, hoewel iedereen mee mag luisteren lezen. Het tweede gedeelte is openbaar, dan mag iedereen punten inbrengen. De agenda staat op al op de wiki.

Misschien dat sommigen graag nog de uitslag zouden willen controleren. Het spijt me dat we niet de hele database openbaar kunnen maken, maar dat zou het stemgeheim teveel in gevaar brengen, omdat de tabel met gecodeerde OpenID’s van de mensen die hun stem uit hebben gebracht, met brute-force aanvallen gekraakt zou kunnen worden. Ook voel ik er niks voor om bijvoorbeeld de tabel met id’s van actieve sessies te publiceren.

Van de 42 stemgerechtigden hebben 33 hun stem uitgebracht. Dit is een opkomst van 79%! Niet slecht voor een eerste keer. Ik hoop dat we voor de volgende verkiezingen het aantal stemgerechtigden kunnen vergroten. Denk je dat je recht hebt op stemrecht? Kijk op de wiki-pagina voor meer informatie.

Omdat ik wel graag zoveel mogelijk openheid geef, sluit ik een gedeeltelijke export van de database bij. Download 33654unl-deel.sql om het te controleren. Je kunt de stemmen vinden in de tabel bij de kandidaten. De stemmen werden niet afzonderlijk opgeslagen, maar opgeteld bij wat er al was aan stemmen.

Rest mij enkel nog om iedereen veel succes te wensen. Er moet nog wel wat gebeuren aan Ubuntu Nederland, maar dit is een grote stap!

Leave a comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.