Morgen vertrek ik voor zes weken naar China

Ik vertrek. Morgenochtend vlieg ik naar het oosten, om zes weken in Hangzhou te trachten Chinees te leren. Na thuis op Memrise woordjes te hebben geleerd en met mijn Chinese huisgenoot uitspraak te hebben geoefend, is het nu tijd om het te gaan proberen op Mandarin Capital.

Omdat in de Volksrepubliek Twitter en Facebook nog altijd niet toegankelijk zijn, zal ik deze weblog gebruiken om iedereen op de hoogte te houden. Hoe makkelijk ik daar bij het internet kan, weet ik niet, maar ik zal proberen toch enkele keren per week wat te schrijven, over mijn vorderingen en over de omgeving.

Zes weken studeren is natuurlijk niet genoeg om helemaal vloeiend te worden in een nieuwe taal. Mijn doel is dan ook om vooral een basis te leggen voor verdere studie terug in Groningen. Daarnaast is het een geweldige kans om het land beter te leren kennen. Ik heb slechts les van 9.00 tot 13.00 op weekdagen. De rest van de tijd kan ik besteden aan studie en aan het verkennen van de stad en omgeving.

Thuis heb ik al een lijstje gemaakt met interessante plekken. Natuurlijk moet ik naar het Westelijke Meer (西湖) gaan. In het park daaromheen is veel te zien. Maar ook buiten de stad is van alles te zien: de theevelden waar de bekende longjinthee (龙井茶) geteeld wordt.

Hangzhou ligt in het zuiden van één van de belangrijkste en oudste stedelijke gebieden van de wereld. Er was een tijd dat de stad de grootste ter wereld was! Ten noorden van de stad is er dan ook nog veel te zien: voormalige hoofdstad Nanjing, tuinstad Suzhou en oude stadjes, zoals die bij Wuzhen, en natuurlijk Shanghai.

Ik hoop de komende weken op deze blog mijn ervaringen met jullie te kunnen delen!

Join the conversation

1 Comment

  1. He Sense, hele goeie reis en geniet ze daar in combinatie met je studie.

    All the best,
    Klaas

Leave a comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.